Sinds 1986 is Cindy Kerseborn in allerlei hoedanigheden betrokken geweest bij het vervaardigen van documentaire films. Zij heeft gewerkt voor de RVU, NPS, NOS, IKON, HUMAN, Migranten-tv Amsterdam, en voor producenten als Pieter van Huystee, Interakt, MM Filmprodukties, en recentelijk Molenwiekproducties. Zij was voornamelijk als researcher, redactrice, productieleider en ook interviewster betrokken bij documentaires van de regisseurs Frank Zichem, Hans Hylkema, Anet van Barneveld, Meral Uslu, René Roelofs, Reza Allamezadeh, Kees Hin, Bram van Erkel en Paul Kramer. Samen met anderen maakte zij in de periode van 1986 tot 1998 een aantal korte documentaires waaronder Hoerenjongens, Mi Kumbaté, Welkom In Friesland en Vlekkeloos.
Na haar komst naar Nederland in 1973 volgde Cindy Kerseborn de opleiding Ziekenverzorgster (1976) en Verpleegkundige A(1981) en behaalde vervolgens de diploma’s MAVO, HAVO en een aantal deelcertificaten VWO.
Zij deed een jaar de avond opleiding aan de fotovakschool(1982-1983) en nam privé-lessen bij fotografe Miep ter Hoeven in Amsterdam.
Zij volgde de opleiding tot programmaakster voor tv bij de Migranten Media Opleiding in Amsterdam (1985-1986).
In 2001 volgde zij aan de Media Academie cursussen in scenarioschrijven en beeldcommunicatie bij Henk Suér. In de herfst van 2007 woonde zij in New York, waar zij de Cambridge certificaat Engels voor gevorderden behaalde.
Vanaf dan doet zij wederom filmresearch en schrijft in samenwerking met anderen aan scenario’s voor een drietal documentaires over thema’s van eigen keuze. Dit resulteert in 2008 tot het maken van een drieluik waarin zij drie Caraïbische schrijvers in de actualiteit wil brengen.
In 2010 produceerde zij samen met een hecht team het eerste deel: de documentaire over de culturele nalatenschap van Edgar Cairo: Edgar Cairo: ‘Ik ga dood om jullie hoofd’ . Deze werd zeer goed ontvangen in Nederland, Parijs, USA en in Suriname (zie: Lijst presentatie Cairo-project beneden). In Nederland, werd de film door Het Uur van de Wolf uitgezonden en in 2012 op Winternachten.
In 2011 werd de film en de manifestatie rondom Cairo in Suriname gepresenteerd.
In 2013 rondde Cindy Kerseborn het tweede deel van het drieluik af met een manifestatie ter ere van de schrijver Frank Martinus Arion en een documentaire Frank Martinus Arion: ‘Yudi Kòrsou’. Ook deze film werd met veel waardering ontvangen. (Zie lijst met presentatie F.M. Arion film). Bovendien verscheen er onder haar redactie het Cahier, Hommage over Frank Martinus Arion.
OP 7 december 2015 presenteert Cindy Kerseborn het 3e deel uit haar drieluik over schrijvers uit de Caraïben: Astrid H Roemer: ‘De wereld heeft gezicht verloren’, eveneens met een hommage d.m.v. manifestatie, een literair debat, een Vrouwentribunaal en een tentoonstelling.
Vijftien jaren lang trok Roemer rond met kat, laptop en rugzak. Niemand wist meer waar ze was, ze leefde in complete afzondering. Uiteindelijk wist regisseuse Cindy Kerseborn haar na een intensieve zoektocht op te sporen. Deze documentaire verhaalt hiervan en laat zien hoe belangrijk voor haar haar schrijverschap is. Op 15 december 2015 wordt de PC Hooftprijs toegekend aan Astrid Roemer
De film wordt in pers en bij publiek met grote belangstelling en waardering ontvangen en in mei 2016 uitgezonden in het Uur van de Wolf (NTR).
In 2017 begint Cindy Kerseborn in samenwerking met de Fundacion Mi Cutisa aan haar Dandeproject: de verfilming van een Arubaanse folkloristische traditie bij de jaarwisseling, waarbij muzikanten en zangers, de paranda, met gezongen nieuwjaarswensen langs de huisdeuren trekken. In december 2017 en dec 2018 maakt zij in Aruba filmopnamen
In 2019 wordt Cindy Kerseborn gekozen in de jury van de Grote Poëzieprijs 2019 samen met de dichter Joost Baars, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Yra van Dijk, schrijver en presentator Adriaan van Dis, en theatermaker Maud Vanhauwaert.